New Page

Alisma plantago - aquatica - RATAMOSARPIO

Vesikasviksi matalaan rantaveteen tai perennaksi muuten märkään paikkaan. Viihtyy parhaiten ravinteikkaassa savipitoisessa maassa, auringossa tai puolivarjossa. Lehtiruusuke näyttävä n. 30cm korkuinen, harvat kukinnot pienin valkein kukin nousevat korkealle lehdistön ylle. Kestävä ja leviää hyvin. Kasvustoja sekä luonnosta, että taimistomateriaalista vuodelta 2010.

Calla Palustris - VEHKA

N.20-40cmm korkea näyttävälehtinen ranta-, suo- ja vesikasvi. Kukinnotkin ovat näyttävät koska niitä suojaa valkea tukilehti. Myrkyllinen. Alkuperäinen Suomen luonnonkasvi.

Caltha palustris - RENTUKKA

Matalaan rantaveteen tai muutoin kosteaan - märkään maahan. Raikkaan keltaisena keväällä kukkiva ja kauniin munuaismaiset lehdet omaava rentukka on erittäin kestävä ja sopeutuvainen monikäyttökasvi. Kasvuston alkuperä valittu Suomen luonnosta.

Iris pseudacorus - KELTAKURJENMIEKKA

 

 

 

Vesistöjen äärelle kuivan maan puolelle sopii erinomaisesti myös:

Iris sibirica - SIPERIANKURJENMIEKKA

Lysimachia nummularia - SUIKEROALPI

Suikertava, pyöreälehtinen talvenvihanta hyvin matala maanpeitekasvi. Suikertelee jopa nurmikossa ja sopii hyvin esim. pensaiden alle. Kasvaa niin kuivassa kuin märässäkin ja jopa vedessä. Kukat raikkaan keltaiset ja yllättävän suuret ja näyttävät lehtikasvustoon verrattuna. Hyvin vanhaa kantaa 1900 luvun alkupuoliskolta.

Lythrum salicaria - RANTAKUKKA

Näyttävä purppuranpunainen tähkäkukinto loppukesällä. Kookas ja komea kasvi, korkeus n. 1m. Rannoille, ojiin tai muuten kosteaan ja ravinteikkaaseen maahan. Alkuperäinen suomalainen luonnonkasvi.

Phalaris arundinacea - VIIRUHELPI

Koristeheinä. Pirteä ja ryhdikäs lisä kukkapenkkiin tai muihin paikkoihin. Raikastaa väreillään synkkiä kohtia ja on vaatimaton kasvupaikan suhteen eli voidaan käyttää monissa hankalissakin paikoissa. Kaunis myös veden äärellä. Valkovihreät tuulessa kahisevat lehdet, sopii hyvin myös leikkokimppuja piristämään :) Leviää voimakkaasti, joten kasvupaikka rajattava, jollei haluta valtaavan alaa liiaksi.

Veronica longifolia - RANTATÄDYKE

Rantakasvi,joka kylläkin viihtyy myös muuallatuoreessa tai kosteahkossa, ravinteikkaassa maassa. Kasvaa lähes metrin korkuiseksi ja kukkii sinisin kukinnoin loppukesällä. Alkuperäinen suomalainen luonnonkasvi.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

SimpleSite.com
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

28.03 | 20:05

3poikueen on vissiin kans poika, tuota 5poikueen en ole vielä katsonut, pidetään peukkuja, ja katsotaan mitä tulee, me pidetään varmaan siitä vaalea jos onnaa

...
27.03 | 13:41

Hei. Poikueessa 3 ja 5 olisi sellainen musta-ruskea mikä olisi toiveissa. Vai pidättekö itse?

...
21.03 | 11:58

Moi. Noissa ekoissa poikueissa ei ole kuin uroksena, mutta noissa ihan vastasyntyneissä vois olla paremmin ;) Katsotaan vähän myöhemmin...

...
20.03 | 16:28

Tarkoitan siis jos on kelta-musta perhonen niin onko se ostettavissa ni kuin silloin toivoin

...
Tykkäät tästä sivusta