Kuljettu taival nykyhetkeen eli yrityksen historiaa

Tarun puutarha & lemmikit yrityksen perustin pitkäaikaisten suunnitelmien jälkeen jo vuosia jatkuneiden harrastusten ja osittaisten bisneksienkin jatkoksi

Aloitin perinteisellä kivijalkakaupan pidolla keväällä 2009 Karkkilassa (pitkälän teollisuuskylässä) Yrittäjäntie 32:ssa. Kauppa avasi ovensa virallisesti toukokuussa -09, vaikka osaa yrityksen toimintoja oli tietysti pyöritetty ja liikkeen avaamista valmisteltu jo vuoden alusta alkaen. 

Karkkilan kauppa kesällä 2012
Alkuvuosina valikoima oli laaja aina tomaatintaimista hedelmäpuihin

Puutarhan osalta valikoima muotoitui ensimmäisinä vuosina jonkin verran kysynnän ja tarpeiden mukaan. Aluksi oli multia, lannotteita ja tarvikkeitakin ja taimivalikoima reilumpi, käsittäen hyvin laajalti hedelmä- ja marjakasvi erikoisuuksiakin. Vuosien saatossa aloin erikoistua yhä enemmän tiettyihin osa-alueisiin ja keskittyä oman tuotannon kasveihin eli perinneperennoihin ja hyötytarhan taimiin. 

 

Karkkilan liikkeessä oli todella iso ja hieno akvaario-osasto ja monipuolinen valikoma akvaariokaloja ja tietysti niille asumuksia, tarvikkeita ja ruokia. Lammikkokalojen osalta yrityksen maine levisi nopeasti kauaskin ja joka vuotinen ongelma oli että lammikkokalat loppuivat kesken, vaikka kuinka yritin varautua reilusti. Jopa elokuvatähdiksikin karppeja liikkeestäni päätyi :)

 

Akvaariotarvikkeita, akvaarioita, sekä ruokia ja hoitoaineita asukeille löytyi kaupalta hyllyittäin
Kissoille löytyi ruokia ja hiekkoja moneen tarpeeseen

Koirille ja kissoille oli tietenkin ruokia ja tarvikkeita laadukas ja monipuolinen valikoima, ottaen erityisesti huomioon erilaisten harrastajakuntien esim. metsästyskoirien tarpeet. Raakaruokapakasteitakin oli monta isoa arkullista ja osa jopa suoraan aivan tuoreena lihanleikkaamosta.  

Kivijalkakaupan aikana ehti myynnissä olla useita eri merkkisiä koirien kuivamuonia, kuitenkin laadukkuuteen panostaen
Leluja, herkkuja, tarvikkeita jne...
Aidot kotimaiset paistetut luut olivat hyvin suosittuja ja tietysti nahkaisia puruluitakin oli montaa kokoa ja laatua
Remmejä, pantoja, valjaita... metritolkulla
mökkejä, virikkeitä ja tarvikkeita pieneläinosastolla

 

Pieneläimille löytyi tietenkin ruuat ja kuivikkeet, myös isoissa säästöpakkauksissa. Sekä tietysti monipuoline valikoima laadukkaita tarvikkeita.

Kaiken muun lisäksi liikkeessä pääsi tapaamaan usein kesyjä, kilttejä ja rohkeita kaneja, jotka saivat kerta toisensa jälkeen asiakkaat hämilleen ja muuttamaan käsityksensä kanien olemuksesta. 
Myös gerbiilimme asustivat kaupan tiloissa, niin omien kuin asiakkaidenkin päivien piristyksenä.         
    

Pieneläinten ruoka- ja tarvikeosastoa ensimmäisinä vuosina Karkkilan liikkeessä

Monenlaisia muutoksia yritystoimintaani mietin useamman vuoden ajan ja pikkuhiljaa tulevaisuuden suunnitelmat ja toiveet alkoivat hahmottua ja yrityksen toimintamuoto seljetä. Vaikka ihan suoraan uusia suunnitelmia ei pystynytkään toteuttamaan, otin kuitenkin reilun askeleen siihen suuntaan eli yrityksen toiminta muuttui syksyllä 2015 ja varsinainen kiinteä myymälä Karkkilassa jäi pois. Yritykseni varasto ja toiminnan keskus jatkoi kuitenkin lähiseudulla "väistötiloissa" Vihdissä ja myyntiä jatkoin enempi liikekannalla eli käymällä runsaasti toreilla, tapahtumissa jne... Tietysti varastollakin ostajia vieraili. Käyttöön tuli pian myös uusi jakelutapa: perjantai toimitukset Karkkilan suunnalle ja matkan varrelle. 

Karkkilaan avautui myös "itsepalvelumyymälä" Romuenkelin kirpputorin yhteyteen, jonne hyllyissä olevien lisäksi voi tilata muitakin tuotteita noudettavaksi. 

Valikoimakin yrityksellä hiukan muotoutui, mutta suurinpiirtein samoilla jatkettiin. Suurimmat muutokset olivat pakasteiden myynnin niukentuminen ja toisaalta tarvikkeiden ym valikoima ja myynti lisääntyi rutkasti. Vihdoin pystyin myös palauttamaan alkuperäisissä yrityssuunnitelmissa olleen oman tuotannon paremmin. Eli kasvi- ja taimituotannon lisäksi mm. koirien nahkatarvikkeiden valmistusta.         

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

SimpleSite.com
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

06.11 | 13:26

Vähäsen löytyy tällä hetkellä. Platyja ois sitten reilummin ;)

...
15.10 | 23:42

Oisko sulla miekkapyrstöjä ?

...
04.05 | 19:33

Hei Taru, lähettäisitkö taas lammikkokalojen ruokaa satasen edestä?
Löytyykö vanhat tiedot vielä arkistosta?

Terkuin Aija ja Jouko Lento

...
27.02 | 09:54

Hei. Kyllä niitä jonkun verran mahtuu eli kunhan on alle sata, niin otan...

...
Tykkäät tästä sivusta