Siitosmunia, tipuja & nuorikoita

Siitosmunat

Siitosmunia on saatavilla vaihtelevasti alkukeväästä syksyyn. Talvikaudella munia tulee sen verran vähän ja hedelmöittyneisyys heikompaa ettei kerääminen kannata.

Siitosmunat kerätään tilauksesta erikseen ja tiheämmin (eli useasti päivässä) kuin normaalisti, valikoidaan muodoltaan, puhtaudeltaan ja muilta ominaisuuksiltaan sopivat ja ovat aina mahdollisimman tuoreita ja säilytetty optimiolosuhteissa. Siksi hinta on korkeampi kuin normimunilla. Mieluiten nouto. Salmonellavalvonnassa ja testattu neg., muita tautitestauksia ei toistaiseksi kanoillemme ole tehty, mutta sairauksia tai oireita ei ole ollut.

1) Appenzeller spitzhauben, väri silver spangled, munivat puhtaan valkoisia kanojen kokoon nähden yllättävän isoja munia (50-60g). Pienikokoinen melko vilkas ja hyvin lentävä rotu. 3€/kpl. Yleensä hyvin hedelmöittyneitä aina ja tiput elinvoimaisia. Jos itävyydestä ei ole ostohetkellä varmuutta testattuna otetaan se hinnassa alennuksena huomioon.

2) Jättikochin tai jättikochin-faverolle sekoitus: Hedelmöittyneisyys vaihtelee vähän ajankohdan mukaan. Joko puhdasrotuisia jättikochineita tai joukossa voi olla myös Faverolle-sekoituksia riippuen ajankohdasta ja parven kukoista. Parvessa on joko kaksi jättikochin kukkoa, sekä yksi faverolle kukko tai toinen useamman kukon porukka missä pelkkiä jättikochineita. Emot puhtaita jättikochineita ja niitä on useita värejä ja monta, joten isompikin määrä kerääntyy nopeasti. Sekarotuiset erottaa heti kuoriutumisen jälkeen, koska omaavat parran ja ylimääräisiä varvasta. Myös sekarotuiset kasvavat tosi isoiksi, koska molemmat rodut ovat kookkaita ja pörheitä ja luonteiltaan ovat myös rauhallisia ja leppoisia. Värivalikoima tipuissa laaja, koska emoparvessakin on monia värejä, mutta myös mm. suht puhtaita mustia ja buff columbian värisiä tulee. Munat näillä erisävyisen ruskeita aivan vaaleanpunertavista beigeistä maitosuklaan väriseen ja voi olla pilkkujakin. Munat pääasiassa M-L kokoisia (53-73g) ja keltuainen suhteessa iso. Kun itävyys odotus vähintään kohtuullinen; 2€/kpl tai 2,50€/kpl jos odotettavissa puhtaita jättikochineita. Jos itävyydestä ei ole ostohetkellä varmuutta testattuna tai se on selvästi alhaisempi, otetaan se hinnassa alennuksena huomioon.

3) Plymouth Rock sekulit: Kanat plymouth rock ja kukot jättikochin ja faverolle. Kasvavat melko nopeasti ja isoiksi ja korkeiksi. Etenkin jättikochin sek. kukoista tulee tosi kookkaita ja korkeita. Sukupuolet erottaa jo pienenä, kukoista tulee raidallisia kuten rokkikukot ja kanoista mustia. 2€/kpl. Jos itävyydestä ei ole sillä hetkellä varmuutta, otetaan se hinnassa alennuksena huomioon.

Ja toki erilaisia saa sekoitus setinkin halutessaan ;) 

Vas. Jättikochin munia, keskellä appenzeller sekä jättikochin munia ja oikealla appenzeller ja jättikochin tipuja. Aikuisista kanoistamme löytyy kuvia ja roduista lisätietoa kana-pääsivulta

Tipuja, nuorikoita

Pikkutipuja saatavilla silloin tällöin, etenkin kevätaikaan. Tipuja aina useampi kerrallaan, kanan alle myös vain pari, mutta erikseen kasvatettavaksi väh. 4 porukoissa. Voidaan myös haudottaa tilauksesta tipue toiveen mukaan. Kysy...

Puhdasrotuiset: Appenzeller spitzhauben tai jättikochin 10€/kpl + lisää iän mukaan 2€ per viikko

Sekulit: Faverolle+jättikochin 8€/kpl + lisää iän mukaan 2€ per viikko. Sekulit ovat vain kahden rodun risteytyksiä ja aina tiedossa mitkä rodut vanhempina ja sitä myöten mitä odotettavissa on.

Kananuorikoita voi olla saatavilla edellisten rotukuvausten mukaan lähinnä loppukeväällä tai kesällä. Puhdasrotuiset noin 35€/kpl ja sekulit 25€/kpl. Jo mahdolliset munivat nuoret kanat sitten yksilökohtaisesti. 

Kukkoja löytyy lähes aina ja eri ikäsiä ja jättikochineissa myös yleensä eri sukuisia sekä toisilleen että kananuorikoille eli saa koottua sopivia siitosryhmiäkin. Kukot 15-20€ iän, rodun ja yksilön mukaan...