Tuotteita Peltolan tilalta...

Kotieläintuotteita:

KANANMUNIA pienkanalasta:

Meillä on ollut alkuvuodesta -22 myös tällainen kanoihin liittyvä projekti tekeillään: Kananmunien suoramyynti elintarvikekäyttöön 


Siihen liittyy myös valvontaa mm. Säännöllinen salmonellatestaus, sekä joitain muita velvoitteita ja rajoitteita (+ tietysti kustannuksia) verrattuna pelkkään harraste kanojen pitoon.


Mutta nykyään meiltä siis saa ostaa pieniä määriä varmasti onnellista kanan elämää viettävien eri rotuisten kanojen munia. Kanoilla on tilaa moninkertaisesti säädöksiin verrattuna (esim. jopa luomussa saa olla 6 kanaa neliömetrillä ja meillä ei ole kahtakaan...) Sisätilojen lisäksi talvea lukuunottamatta on ulkoilumahdollisuus eli kanoilla on sellaiset tarhat jotka mahdollistavat ulkoilun myös siipikarjan ulkonaliikkumiskiellon aikana keväällä. Kesällä ja syksyllä saavat sitten liikkua laajemminkin pihalla. Tasoja, orsia jne on sisälläkin runsaasti. Ruokinta perustuu suurimmaksi osaksi viljoihin ja lisäksi pieneen osaan kotimaista GM-vapaata ja kalajauhotonta Rehux tiivisterehua sekä kalkkia. Lisäksi saavat täydennyksenä mm. kuivattua sekavihreää ja marjoja, sekä kesäaikaan tietysti itse laiduntavat tuoreravintoa ulkona.

Munia on myytävänä keväästä syksyyn, sen verran kuin nuo hemmotellut sulkapallerot myyntikelpoisia tuottavat. Kanaeriä ei vaihdeta tuotannon tehokkuuden vuoksi vaan saavat loppusyksystä ja talvella pitää meillä luontaisesti munintataukoja ja vaihtaa sulkapukunsa ja samat tyypit jatkavat sitten kevään lähestyessä taas munimista.


Munia voi ostaa meiltä kotoa sovitusti, tai välillä toriltakin ja kulkevat myös muiden toimituksieni ohessa 🙂.


PS. Meidän kanoista 🐔 löytyy kuvia ja tietoja alasivulta "kanaset"

Puutarhasta:

Satokaudella tuotteita omasta puutarhasta saadun sadon mukaan,

täysin myrkyttömästi ja luonnonmukaisin menetelmin viljeltyjä:

-Tomaatteja, kurkkuja, paprikoita, chilejä jne kasvihuoneesta, maukkaita erikoislajikkeitakin ;) sekä avomaalta mm. erilaisia kurpitsoja, avomaan kurkkuja 

-Marjoja esim. herukoita

-Omenoita monista vanhoista herkullisista lajikkeista. Jonkun verran uusia puitakin on istutettu, sekä myös muita hedelmiä ja niistäkin satoa tulossa tulevaisuudessa.

*Omenoita on syksyisin saatavana myös 2-laatua talouskäyttöön tai eläimille... kysy rohkeasti.

Pelloilta:

Heinää, Viljaa...

Heinää pieneläimille. Täysin myrkyttömästi viljeltyä sekaheinää, jossa siis mukana myös oheiskasveja eli niitä arvokkaita ja maistuvia "villiyrttejä". Maistuu hyvin mm. kaneille ja marsuille ja paljon uskollisia ja tyytyväisiä käyttäjiä. Hiukan erityyppisiä riippuen kasvupaikasta, joita ovat mm. jokirantojen suojavyöhykkeet.

Viljaa

Kauraa ja myös vehnää. Löytyy yleensä eri laatuisia ja hintaisia eri käyttötarkoituksiin. Esim kaurasta löytyy riistalle tosi edullista ei niin laadukasta eli esim paljon tyhjiä tai vihreitä jyviä. Sitten on tosi suosittua pienijyväistä, mutta muuten laadukasta sorttia esim. kanoille (isot jyvät on lajiteltu Töllin myllylle kaurahiutaleiden raaka-aineeksi :) ja tämä on alaseulan läpi mennyttä pienempää jyväkokoa) tai sitten on ihan lajittelematonta.