Siitosmunia

Suurinpiirtein kesäkuun alusta lähtien on mahdollista ostaa pieniä eriä fasaanien munia haudontaan. Munivat vaihtelevasti pitkälle kesään, joten niin kauan kuin munia tulee tarpeeksi runsaasti ja säännöllisesti, on niitä myytävänä siitosmuniksi erikseen kerättynä 1,50€/kpl. Haudonta, kuoriutuminen ja tipujen kasvatus on huomattavasti konstikkaampaa kuin kanojen ja onnistumisprosentti huomattavasti alhaisempi, joten siihen kannattaa varautua ja munia haudottaa kerralla reilumpi satsi. 

Tipuja, nuorikoita, aikuisia

Meiltä on mahdollista ostaa myös pieniä määriä tipuja keväällä ja alkukesällä (5€/kpl + 1,50€/ikäviikkko), keskikesän jälkeen jo ulkona pärjääviä nuorikoita (15€/kpl) ja sen jälkeen talven tuloon asti treeniin/metsästettäväksi lintuja esim; syys-lokakuussa 20€, joulukuussa 25€...

Meillä linnut opetetaan nousemaan siivilleen ja sitä tukee tarhan korkeus ja muoto, koska kasvatamme linnut koirahommeleita silmällä pitäen. Ne ovat myös kasvaneet rauhaksiin ja monipuolisin eväin, joten jaksavat lentää hyvin ja toistuvasti.

Kausitarhamme tyhjennetään jos lunta alkaa tulla reilusti tai viimeistään tammikuussa, joten lintujen saanti kannattaa varmistaa ennen sitä. Emolintutarhasta ei myydä, eikä lintuja ole muutenkaan isoja määriä.