Omat kanit ja poikueet v.2011

Rauhallista ja herkkujen täyteistä Joulunaikaa ja Onnea uuteen vuoteen 2012 !

Vas. Tyttöjengi herkuttelemassa oman joulukuusen alla :) Oik.ylh. Luukas ja alh. Romeo

Tarun puutarha & lemmikit liikkeessä saat loppuviikosta monesti tavata näitä kesyjä ja kilttejä kaneja, jotka ovat kuitenkin perheemme yksityislemmikkejä. Niitä saa silitellä ja sylitellä luvan kanssa 😘

Saatan myös kasvattaa jonkusen kani poikueen vuodessa.
( Noin 15 v. käytännön kanikokemus, eka poikue syntynyt -97 ja kanitonta vuotta ei väliin ole mahtunut ) Mahd. poikueet ovat huolella suunniteltuja ja hoidettuja, vaikka risteytyksiä ovatkin. Itselläni on selvät tavoitteet ja tiukat kriteerit kanien suhteen; suosin n.2-2,4kg kokoisia kivan näköisiä (=ei hermeliinin pyöreitä tai rusakkomaisen kuikeloita ääripäitä vaan; "perus"kanin näköisiä, sopivankokoiset korvat pystyssä tai kevyesti lupassa, harjastakin voi osalla olla ja värikkäitä), perusterveitä, helppohoitoisia ja hyvä luonteisia (Ei arkuutta tai agressiivisuutta, oltava sosiaalisia ja hyvät emo-ominaisuudet) kaneja, jotka sopivat mainiosti myös lapsiperheisiin. (Muttei yksin lapsen vastuulle)

Poikueista löydät tiedot kuvineen alta. Perusoletuksena minulla on että poikaset ovat kaikinpuolin ok, eli vailla purenta- tms vikoja, jos havaitsen jossakin yksilössä huomauttamista mainitsen asiasta aina ja pikkuvirheetkin (esim. epäpuhdas väri) otan huomioon hinnassa.

PS. Kaneillamme on myös Petsie
-profiilit, joissa runsaasti kuvia... käy katsomassa

Kanit asuvat meillä keväästä syksyyn ulkona heinäpellossa olevissa siirreltävissä turvallisissa häkeissä (pojilla yksiöinä isot koirahäkit ja tytöillä yhteinen 1,6 x 2,4m asunto), jotka on säänsuojaksi puoliksi katettu kestopeitteillä (osa näkyy kuvassakin taustalla) Kuvassa ulkoiluaitaus (n.5 x 8m), jossa pääsee sitten juoksentelemaan kunnolla. Trampoliini tuo suojaa auringolta yms. ja kanit todellakin ovat tottuneet pomppiviin ja kiljuviin lapsiin :) Koska kattoa ei ole ja verkkokin heppoisempaa (rappausverkkoa), ollaan aitauksessa vain päiväsaikaan ja kun ihmisiä on kotosalla. Lisäksi kanit pääsevät välillä yksi tai kaksi kerrallaan vapaaksi valvonnan alla puutarhaan tms. Kanimme vierailevat usein myös sisällä ja ovat sisäsiistejä.

Talven kanit asuvat "sisällä" talomme vilpolassa (iso "ulkoeteinen", jossa runsaasti ikkunoita). Vas.lähtien: Talviasuintilat eli "kanila". Kanilassa on tietenkin valaisin, joka kuvastaa asukkeja :) Kesk: Pojilla on tehdashäkit, joista toiseen on modifioitu lisätilaa ylöspäin lisäkerroksilla. Pojat joutuvat olemaan häkeissään, kun eivät ole kanssamme sisällä tai töissä mukana. Oik: Vas.reunassa poikien häkit ja lopputila (muutama neliö) on vapaasti tyttöjen käytössä 24h/vrk.

Tänä vuonna ei meillä enää synny uusia kanipoikueita, mutta jos kaikki sujuu hyvin; 2012 alkuvuodesta olisi tarkoitus alkaa astuttaa kotiin kasvamaan jääneitä naaraita, ja poikasia syntyä taas keväällä/kesällä. 
Meille kotiin jäi yhteensä kolme tyttöä ja lisäksi hankimme kaksi urosta muualta :)
 

Kuvissa kotiin jääneet tytöt: Pörrö (sinisoopeli), Nöpö (madagaskar) ja Tikru (kelta-musta japanilainen)

Muualta hankitut pojat: Romeo (soopelinruskea venäläinen, risteytys) ja Luukas (kelta-musta perhonen, leijonaluppa)

Vas. Tytöt; Kaakao, Laku, Tikru, Pörrö ja Nöpö. Oik. Pojat; Luukas ja Romeo ,takana Pörrö

poikue 2/11

”Leijonanharjas”- risteytyskani - vauvoja  -Poikue myyty

Synt. 1.7.2011
    (poikaset syntyivät hiukan lasketun ajan jälkeen, mutta ovat kehittyneet sitäkin nopeammin)

Poikasia 6 kpl, 2 poikaa ja 4 tyttöä  
 
luovutus elokuun lopussa; pe 26.8. liikkeessä Karkkilassa tai muu ajankohta etukäteen sopien
 
Väreinä on; 2 tummaa (muistuttavat raudanharmaata) > mustaa -seassa rusehtavaa / harmaata, tyttöjä, 2 sinistä (=tasaisen "tumman harmaa"), tyttö + poika ja 2 vaalean "harmaata" > luonnonsoopeli poika + vaaleansininen (soopeli?) tyttö

Kahdella poikasella on tuuhea harjas (teoriassa tässä yhdistelmässä 75% piti olla harjallisia)

Od.koko aikuisena n. 2-2,5kg  
  

Isä:  ”Kreivi” / Kreivi Kampela

-           soopelinsininen venäläinen eli valkoinen harmailla merkeillä, punasilmäinen. ”Leijonanharja” risteytys, kohtalainen harja. Koko n. 2 kg. Kiltti ja rauhallinen nuori herra. (ii rusk.soop.venäläinen n.3kg, ie luonnonsininen ("harmaa") "leijonaluppa" rist. n.2kg)

Emä:  ”Kaakao” / Maito-kaakao

-           luonnonkeltainen/ruskea x-kirjava eli vaaleahkon ruskea, vähäisillä valkoisilla merkeillä, toinen silmä kokonaan ja toinen osittain sininen, ”leijonanharja” risteytys, harva harja,  muutoin normaalikarvainen.  Koko n. 2,4kg, terve ja hyvämahainen, vähän ujohko joskus, mutta kuitenkin kesy ja hyväluonteinen, melko rauhallinen ja pitää lapsista kovasti 

Poikaset ovat oikein rohkeita, reippaita ja uteliaita, välillä vähän turhankin... Temperamentiltaan keskivertoja eli "potkua" löytyy sopivasti, muttei kuitenkaan liikaa. Luonnonsoopeli poika erottuu joukosta hieman, eli on se porukan utelias"riiviö" :)

Pienokaiset syövät jo sujuvasti "kaikkea" eli kuivaheinän ja täysravintopelletin lisäksi ajankohtaista tuoretta; ruohoa, voikukkaa yms. vihreää, lehdellisiä oksia, omenoita, porkkanoita... Ripuleita ei ole esiintynyt.

Poikue asuu ulkona, mutta parin viikon ajan ennen luovutusta ovat olleet pareittain leikkimökissä pitämässä seuraa 'Luukakselle' eli ovat olleet hieman erossa toisistaan ja opetelleet käyttämään vessalaatikkoa
(pissat onnistuu, mutta "nappuloita" tulee sinne tänne). Ovat myös olleet tekemisissä muiden nuorten kaniemme kanssa eli hyvin sosiaalisia ovat :)

Autoilu on tuttua kuten myös lasten käsittely ja metelöinti, sekä koirien äänet ja läsnäolo.

(Luonnonsoopeli pojalla esiintynyt lievää heijaamista -liittyy väriin/silmien väriin)

Kasvattaja: Taru Lamminen, Vihti

Poikasten hinta on 35-40 euroa / kpl = ilman harjasta-harjallinen, varausmaksu on 10 euroa, joka vähennetään lopullisesta hinnasta.

Pupun hinta sisältää kirjallisesti tietoa suvusta ja poikueesta (="epäviralliset paperit"), hoito, ruokinta ym. ohjeet, sekä tuttua ruokaa eli reilun pussin käyttämääni täysravintopellettiä ja heinää. Ja annan neuvoja tms muutenkin tarvittaessa.

Poikaset tulevat liikkeeseen näytille perjantaisin ja lauantaisin. 😘 
Tervetuloa ihastelemaan reippaita pienokaisia ja niitä saa tietenkin myös paijata ...

Isä kreivi 31.5. (om. Laila R.) ja emä kaakao poikasten synnytyksen jälkeen 1.7.

Vas vauvat 1pv ikäisinä. Poikaset eivät pysy pesässä kuuman kelin takia. Oik. 4 pv ikäisinä.

Ikää 1,5 viikkoa, silmät raollaan ihmettelevät maailmaa, ekan kerran vähän ulkona käymässä. Vas.kuvassa: sininen tyttö, raudanharmaat? tytöt 2kpl, luonnonsoopeli poika, vaal.sin. tyttö, sininen poika. Oik. vauvat ja kaakao

Vajaan 2 viikon ikäiset pienokaiset toista kertaa ulkona, ensin vähän haisteltiin ja maisteltiin, sitten innostuttiin jo tutkimaan ympäristöä...

Reilun kahden viikon ikäiset reippaat ja uteliaat pienokaiset nauttivat ulkona pomppimisesta ja ovat muuttaneet jo ulos asustelemaankin.

Poikaset reilu 3 viikon iässä. Pojat ovat luonnonsoopeli keskellä ja vas. sininen/harmaa, loput tyttöjä. Oik. pupu ja poika ovat toisensa valinneet :)

Reilu 5 vk:sia. Sylittelyä ja lasten halauksia ovat nämäkin saaneet :) Ja syliin oikein jonotetaan välillä :) :)

6vk ikäiset poikaset tutustuvat uuteen kaveriin (vaalea kani ei kuulu poikueseen). Kahdella poikasella on tuuhean oloinen harjas ja muilla on normaalin tyyppinen turkki (tosin sinisillä vähän pehmeämpi ja luonnosoopelilla tosi tiheä). Näinköhän sattuma teki tepposet myös karvan suhteen, kuten värienkin? (teoriassa 75% olisi pitänyt olla ainakin jossain määrin harjallisia...)

Poikue reilu 7vk. Kun on tarpeeksi leikitty, on hyvä pitää taukoa pari kk vanh. serkkutyttöjen viekussa. Toinen porukka oli löytänyt paikan aitauksen nurkasta ja toiset hyvän kolon heinikosta

Poikaset reilu 7vk ikäisiä: Vas. 'Pörröllä' on komea harjas. Keskellä kuinka monta pupua mahtuu syömään yhtä omenaa? Oik. hellittelyä...

poikue 1/11

Risteytyskani-vauvoja:   Myyty !

Synt: 25.4.2011

Poikasia 8 kpl ; 1 musta poika ja loput 7 tyttöjä.

Väreinä  -Kolme mustaa, osa ruskealla vivahteella (tummanruskeasoopeli?), yksi sininen? / ruskeasoopeli? / "tumman harmaa", kolme hunnullista punaruskeaa eli madagaskaria ja yksi kelta-musta kirjava -japanilainen

Koko tulee aikuisena olemaan n. 2 - 2,5kg 

Isä:  ”Valtsu" / Valdemar

-           Kelta-musta japanilainen, kääpiöluppa (sukutaulu on), koko n.2kg, hyvätapainen ja siisti poika

Emä:  ”Laku”  / Lakritsi

-          Kiiltäväkarvainen musta, ruskealla vivahteella, pystykorvainen risteytys, koko n.2,7kg, terve ja hyvämahainen. Osoittautunut hyväksi ja rauhalliseksi emoksi. 

Molemmat vanhemmat hyväluonteisia, kesyjä ja lapsista pitäviä kaneja.

Poikaset kotioloissa huolella hoidettuja ja tottuneet käsittelyyn, hoitotoimenpiteisiin ja autoiluun yms, sekä lapsiin, koiriin jne. :=) Valjaissakin ovat lapsemme pienokaisia talutelleet...
Meillä kanit ovat lemmikkejä, mutta nämä käyvät mainiosti myös vaikkapa esteharrastukseen, koska ovat sporttisia ja ketteriä pupeleita

Poikaset asuvat tällä hetkellä ulkotarhassa eli voidaan halutessa asuttaa suoraan ulos kesäksi. Sisällä ollessaan käytössä on ollut wc-laatikko, johon osaavat tehdä hienosti tarpeensa!

Ruoaksi ovat saaneet monenlaista; täysravintopelleteistä kaikenlaiseen tuoreruokaan ja lisäksi kuivaheinää ja kuivaa leipää on järsitty. Ripuleita ei ole ollut eli hyvämahaisia tuntuvat olevan ja ovat saaneet imeä emonmaitoa tarpeeksi pitkään, mikä on tärkeää! 

Poikasten hinta 35,- / kpl; sisältää reilusti tuttua ruokaa mukaan + kirjallisesti tietoja suvusta ja taustoista, sekä ohjeita.

Kasvattaja: Taru Lamminen

-Voit kysellä lisää liikkeessä, jossa perjantaisin ja lauantaisin nähtävillä poikaset  
       
                        Meidän kaneja saa rapsutella ja silitellä !

vas. vauvat 3 päivän ja oik. reilun viikon ikäisiä

Poikaset vajaa 2vk

Reilu 2 viikon ikäiset poikaset ekan kerran ulkona. Kuvissa näkyvissä jokainen poikanen ja emo Laku

Vajaan 3 vk:n ikäisiä poikasia. Tottuneet lasten käsittelyyn :) ja toisessa kuvassa osa äipän kanssa

Reilu 3 viikon ikäisiä poikasia paidan päällä ja alla :)

vas. pari söpöläistä n. 4 vk:n ikäisenä. Oik. n. 6 vk:n ikäisiä

Pikkupuput 7vk (oik.puol.kuvassa oleva iso möykky on Laku)

7vk ikäisiä poikasia