Siitosmunia, tipuja & nuorikoita

Siitosmunat

Siitosmunia on saatavilla vaihtelevasti alkukeväästä syksyyn. Talvikaudella munia tulee sen verran vähän ja hedelmöittyneisyys heikompaa ettei kerääminen kannata.

Siitosmunat kerätään tilauksesta erikseen ja tiheämmin (eli useasti päivässä) kuin normaalisti, valikoidaan sopivilta emolinnuilta muodoltaan, puhtaudeltaan ja muilta ominaisuuksiltaan sopivat ja ovat aina mahdollisimman tuoreita ja säilytetty optimiolosuhteissa. Siksi hinta on korkeampi kuin ruokamunilla. Mieluiten nouto. Salmonellavalvonnassa ja testattu neg., muita tautitestauksia ei toistaiseksi kanoillemme ole tehty, mutta mitään sairauksia tai oireita ei ole ollut.

Meidän emoparvien linnut ovat rotutyypillisiä ja hyväkäytöksisiä. Esim. Jättikochinit ovat oikeasti isoja ja pöyhkeänpyöreitä ja rauhallisia mussukoita. Parvissa on myös aina useampia kukkoja samaan aikaan eli myös kukot ovat toimeentulevia ja ehdottomasti kilttejä kaiken kokoisille ja näköisille ihmisille.

Parvi 1) *Appenzeller spitzhauben, väri silver spangled, munivat puhtaan valkoisia kanojen kokoon nähden yllättävän isoja munia (50-60g). Pienikokoinen melko vilkas ja hyvin lentävä rotu. 3€/kpl. Yleensä hyvin hedelmöittyneitä aina ja tiput elinvoimaisia. Jos itävyydestä ei ole ostohetkellä varmuutta testattuna otetaan se hinnassa alennuksena huomioon.

Kevät-23 lähtien? *Araucana englantilainen, väreinä laventeli, musta ja valkoinen. Munivat turkoosinsinisiä/vihertäviä munia. Keskikokoinen utelias ja ketterä rotu. 3€/kpl. Jos itävyydestä ei ole ostohetkellä varmuutta testattuna otetaan se hinnassa alennuksena huomioon.

Huom! Parven 1 rodut elävät yhdessä. kummankin rodun kukolla on omat kanansa ja polkevat yleensä vain niitä, joten jälkikasvu todennäköisimmin puhdasrotuisia. Jos kuitenkin olisivat risteytyneet erottaa sen jälkikasvun ulkonäöstä ja jälkikasvun munat kuten araucanalla eli värillisiä. 

Parvi 2) Jättikochin tai jättikochin-faverolle sekoitus: Hedelmöittyneisyys ja puhdasrotuisuus/sekuli vaihtelee ajankohdan mukaan.

Joko puhdasrotuisia jättikochineita tai joukossa voi olla myös Faverolle-sekoituksia riippuen ajankohdasta ja parven kukoista. Parvessa on suurimman osan vuotta kaksi jättikochin kukkoa, sekä yksi faverolle kukko tai kevätaikaan toinen useamman eri sukuisen jättikochin kukon porukka. Emot puhtaita jättikochineita ja niitä on useita värejä ja monta, joten isompikin määrä kerääntyy nopeasti. Parvessa on myös muutamia muita kanoja, mutta niiden munat erottuvat ja pystyy valikoimaan pois. Faverolle sekoitus tiput erottaa heti kuoriutumisen jälkeen, koska omaavat parran ja ylimääräisiä varpaita. Myös sekarotuiset kasvavat tosi isoiksi, koska molemmat rodut ovat kookkaita ja pyöreitä ja luonteiltaan ovat myös rauhallisia ja leppoisia. Värivalikoima tipuissa laaja, koska emoparvessakin on monia värejä, mutta myös mm. suht puhtaita mustia, punaisia ja buff columbian värisiä tulee. Munat näillä erisävyisen ruskeita aivan vaaleanpunertavista beigeistä maitosuklaan väriseen ja voi olla pilkkujakin. Munat pääasiassa M-L kokoisia (53-73g) ja keltuainen suhteessa iso. Kun itävyys odotus vähintään kohtuullinen; jos joukossa sekuleita 2€/kpl tai 2,50€/kpl jos puhtaita jättikochineita. Jos itävyydestä ei ole ostohetkellä varmuutta testattuna tai se on selvästi alhaisempi, otetaan se hinnassa alennuksena huomioon.

3) Plymouth Rock sekulit: Kanat plymouth rock ja kukot jättikochin tai faverolle. Kasvavat melko nopeasti ja isoiksi ja korkeiksi. Etenkin jättikochin sek. kukoista tulee tosi kookkaita ja korkeita (ja lihaksikkaita). Sukupuolet erottaa jo pienenä, kukoista tulee raidallisia kuten rokkikukot ja kanoista mustia. Myös jotain muita sekuleita mahdollisuus kerätä... 2€/kpl. Jos itävyydestä ei ole sillä hetkellä varmuutta, otetaan se hinnassa alennuksena huomioon.

Ja toki erilaisia saa kokoelma setinkin halutessaan ;) 

Vas. Jättikochin munia, keskellä appenzeller sekä jättikochin munia ja oikealla appenzeller ja jättikochin tipuja. Aikuisista kanoistamme löytyy kuvia ja roduista lisätietoa kana-pääsivulta

Tipuja, nuorikoita

Pikkutipuja saatavilla silloin tällöin, etenkin kevätaikaan, mutta myös joskus muulloinkin. Tipuja aina useampi kerrallaan, kanan alle myös vain pari, mutta erikseen kasvatettavaksi väh. 4 porukoissa.


Voidaan myös haudottaa tilauksesta tipue toiveen mukaan. Tipuja mahdollista saada siitosmunien kuvausten mukaisista roduista. Tilauksesta haudottu tipue sopimushintaan koosta riippuen. Kysy...

Yksittäin ostetut tiput:

Puhdasrotuiset: Appenzeller spitzhauben, araucana tai jättikochin 10€/kpl + lisää iän mukaan 2€ per viikko. Meidän puhdasrotuiset kanat ovat rotutyypillisiä ja pitäsi tulla rodunomaisia ja kokoisia.

Sekulit: Faverolle+jättikochin tms 8€/kpl + lisää iän mukaan 2€ per viikko. Sekuleissa aina tiedossa mitkä rodut vanhempina ja sitä myöten mitä ja minkä kokoista odotettavissa on.


Kananuorikoita voi olla saatavilla edellisten rotukuvausten mukaan lähinnä loppukeväällä tai kesällä. Puhdasrotuiset noin 35€/kpl tai jo nuorempina erottuvat sekulikananuorikot 25€/kpl.

Mahdolliset jo munivat nuoret kanat sitten yksilökohtaisesti. 

Kukkoja löytyy lähes aina ja eri ikäsiä ja jättikochineissa myös yleensä eri sukuisia sekä toisilleen että kananuorikoille eli saa koottua sopivia siitosryhmiäkin. Kukot 15-20€ iän, rodun ja yksilön mukaan...