Tarun kanit

Tarun puutarha & lemmikit yrityksen yhteydessä Peltolan tilalla saat myös tavata näitä reippaita, kesyjä ja kilttejä kaneja, jotka ovat samalla perheemme lemmikkejä. Niitä saa silitellä ja sylitellä luvan kanssa :)

Tälle sivulle voin kirjoitella satunnaisesti kanilaumamme kuulumisia, laittaa kuvia yms mitä milloinkin mieleen juolahtaa... Edellisten vuosien kuulumiset löytyvät ko. vuosien alasivuilta

Kasvattelen myös jonkusen kani poikueen vuodessa. ( Yli 20v. yhtäjaksoinen käytännön kanikokemus aikuisiällä, eka poikue syntynyt -97 ja kanitonta vuotta ei väliin ole mahtunut )  Poikueet ovat huolella suunniteltuja ja hoidettuja, vaikka risteytyksiä ovatkin. Itselläni on selvät tavoitteet ja tiukat kriteerit kanien suhteen. Tarkan selostuksen tavoitteistani ja hoito-ohjeita löydät myös alasivuilta.

Poikueista l
öydät tiedot kuvineen vuosien mukaisesti ko alasivuilta

-Ja vaikka kuvia ja tietoja ei olisi, aina kannattaa kysäistä, sillä sivujen palvelimen vaihtumisen vuoksi päivitysten tekeminen muuttui ja hidastui kovasti ja ne voivat laahata aika paljon jäljessä...

Ei tule näköjään kirjoiteltua tähän juuri mitään... Poikue tiedot löytyvät kuitenkin aina alasivuiltaan kuvien kera. Kirjataan tähän nyt kuitenkin edes tämänhetkinen kanikatraan vahvuus:

Eli syksyllä 2020 meiltä löytyy kotoa:

Pojat: Sasu, pienikokoinen, ruskeasoopeli, jo vanhahko herrasmies, joka kuitenkin vielä täysin viriili :), Sasun poika Villa-Veikko, siamsoopeli-japanilainen perhonen, Robert, pienikokoinen ruskeasoopeli venäläisen värinen karvapallo, Santtu, sinikeltainen japanilainen, Pekko, kiltti musta poju ja Täplä-Tapsa, sininen perhonen, vielä lapsonen.

Tytöt: Mummelisiskokset Lilja, luonnonkeltainen ja Lilli luonnonkeltainen perhonen, sekä supermummo Peppi-Pitkäkorva, ruskeasoopeli perhonen. joka hoitaa edelleen toistenkin lapsosia, jopa imettäen niitä, aivan kuten äitinsä Siirikin aiemmin. Lisäksi Elli, musta perhonen, ihan perus-elli, Nappi, ruskeasoopeli tosi kiltti Pepin tytär, Vaalea-Venla, siamsoopeli japanilainen, Siskokset Raita-Reetta, kelta-musta japanilainen ja Reipas-Riitta, kelta-musta perhonen, Kuura, siamsoopeli japanilainen, Pikku-Musta eli Pimu, musta (yllätys, yllätys), Lumikki, siamsoopeli japanilainen perhonen-venäläinen ;) eli lähes valkoinen lukuunottamatta muutamaa pilkkua korvissa, Veronika, ruskeasoopeli venäläinen, Kaisa, musta otter perhonen, Roopen pojan Sasun tytär Roosa, sinisiamsoopeli japanilainen, aivan isoisänsä Roopen näköinen, Santun ja Lillin tytär Sanni, keltainen perhonen, Sasun ja Kuuran tytär Sara, siamsoopeli japanilainen ja Kaisan tytär Maisa, musta otter.

Poistumisia on on viimeisen reilun vuoden aikana ikävä kyllä tullut muutamia, osa yllättäviäkin esim. Pehmo-Paulan ihan viimeisillään tiineenä ja SIni sairastui ed.vuonna poikueen jälkeen. Vanhemmasta päästä on ymmärrettävämpää, Pepsi-Pupeli oli jo ehtinyt talvella kypsään ikään ja samoin kiltti ja sopivan jämäkkä Siiri supermamma, joka poistui ed.syksynä.

Ja joitain kasvatuksessakin käytettyjä kaneja on poistunut meiltä onneksi iloisemmissakin merkeissä eli muuttaneet uusiin koteihin :) 

11 / -19

Touhua ja tohinaa on paljon ja ei kannata huolestua jos tänne nettiin ei tule kirjoiteltua paljoa kuulumisia. Poikueita syntyy jokatapauksessa vuosittain useampia, yleensä enemmän keväällä, että syksyisin myös jokunen. Poikueiden kuvat ja tiedot löytyvät aina vuosittain omilta alasivuiltaan. Minullahan on aina poikueiden suhteen omat tavoitteet etusijalla ja yritän saada itsellemme aina tietynlaista lauman jatketta, mutta koska tiukoin kriteerein halutunlaisia väri-karvanlaatu-ja sukupuoli yhdistelmiä ei niinvain aina synny, tulee muillekin tarjolle eläimiä aina ohessa ja kivoja ja pidettyjä ovat olleet muidenkin mielestä :) 

14.2.-18

Hyvää ystävänpäivää, myös kaikille eläinystäville <3 <3 <3

Kuvat ja tekstit on jäänyt pitkälti laittamatta nettiin, kun on ollut niin paljon käytännön hommia... mm. viime kesänä ja syksynä muutto uuteen kotiin kaikkine eläimineen ja puutarhoineen.

Jokatapauksessa pitkäkorvatkin kuuluvat edelleen perheeseen ja niillä on nykyisin hulppeat tilat mm. tilava talvikanila navetalla, joista ehkä saan joskus laitettua kuviakin. Vuoden ensimmäiset poikueetkin ovat syntyneet, tosin hirmu pieniä lukumääräisesti, olikohan ajankohta hormonaalisesti liian aikainen vai mikä mätti? No niistä löytyy tiedot ja kuvat tuttuun tapaan poikueet -18 -sivulta ja alustavia varauksia otetaan vastaan

2 / -17

Vuoden ensimmäiset kanipoikueet ovat syntyneet: Ensin Liljalle 5 pientä ja hiukan perässä Lillille 2 pikkuista. Kaikki isät ja emät ensikertalaisia, joten katsotaan jännityksellä mitä näistä kasvaa...Tiedot poikasista tulevat taas "poikueet -17" -alasivulle. Maaliskuulle odotellaan sitten seuraavia poikueita ;)