Omat kanit ja poikueet v.2012

Tarun puutarha & lemmikit liikkeessä saat monesti tavata näitä reippaita, kesyjä ja kilttejä kaneja, jotka ovat kuitenkin perheemme yksityislemmikkejä. Niitä saa silitellä ja sylitellä luvan kanssa 😘

Saatan myös kasvattaa jonkusen kani poikueen vuodessa.
( Noin 15 v. käytännön kanikokemus, eka poikue syntynyt -97 ja kanitonta vuotta ei väliin ole mahtunut ) Mahd. poikueet ovat huolella suunniteltuja ja hoidettuja, vaikka risteytyksiä ovatkin. Itselläni on selvät tavoitteet ja tiukat kriteerit kanien suhteen; suosin n.2-2,4kg kokoisia kivan näköisiä, perusterveitä, helppohoitoisia ja ehdottoman hyvä luonteisia kaneja, jotka sopivat mainiosti myös lapsiperheisiin. (Muttei yksin lapsen vastuulle) Tarkan selostuksen tavoitteistani ja kriteereistäni löydät 'omasta kasvatuksesta' sivulta 😉 

Poikueista löydät tiedot kuvineen alta.
Perusoletuksena minulla on että poikaset ovat kaikinpuolin ok, eli vailla purenta- tms vikoja, jos havaitsen jossakin yksilössä huomauttamista mainitsen asiasta aina ja pikkuvirheetkin (vakavammat virheet karsin pois, enkä tyrkkää kenenkään kiusaksi) otan huomioon hinnassa (joka on norm. 35-45,- /kpl) -Hinta sisältää aina reilun pussin tuttua pellettiruokaa ja mahd.muutakin alkuajan evästä, sekä epäviralliset "paperit", joissa  tietoa ko.kanin lisäksi poikueesta ja suvusta, sekä kattavat hoito- ym ohjeet.

PS. Kaneillamme on myös
Petsie
-profiilit, joissa on runsaasti kuvia... käy katsomassa

Vas. Tikru, Romeo, Kaakao, Nöpö, Laku ja Pörrö. Oik. Luukas

Talvella kanimme asuvat "sisällä" talomme vilpolassa (iso "ulkoeteinen", jossa runsaasti ikkunoita). Pojilla on tehdashäkit, joista toiseen on modifioitu lisätilaa ylöspäin lisäkerroksilla. Pojat joutuvat olemaan häkeissään, kun eivät ole ulkoilemassa, kanssamme sisällä tai töissä mukana. Poikien häkit ovat takaosassa ja lopputila (muutama neliö) on vapaasti tyttöjen käytössä 24h/vrk ja niilla on kaikennäköistä koloa ja kiipeiltävää päivien ratoksi.

Kesällä kanimme asustelevat ulkona luomuheinäpellolla :) Kuvissa ulkoiluaitauksemme: vas.kuvassa etualalla vasemmalla puolella pikkuaitaus (n.5x2,5m lähinnä Luukakselle) ja oikealla näkyy vanhempi iso aitaus (n.7x6m). Oik. kuva toisesta suunnasta, jossa etualalla uusi vielä isompi aitaus ja takana ed.kuvatut. (taustalla kauempana näkyy myös "turvahäkkejä", joissa kanit ovat yöllä ja silloin kun ei kukaan ole kotona)

Tänä vuonna meillä ei enää synny uusia poikueita ja kaikki poikasetkin ovat jo omissa kodeissaan. Itsellemme jäi jokaisesta poikueesta yksi tyttö kasvamaan eli yhteensä kolme nuorta neitosta :) 

Vas. Noksu ja Sade (isänsä kanssa), kesk. Noksu ja Tupsu (sekä Romeo Nöpö), oik. Tupsu ja Sade

Poikue 3/12

"Leijonanharjas" -risteytyskanin poikasia     -poikue myyty!

Synt. 11.5.    ( luovutus heinäkuun eka vk alkaen)

Elossa 5 kpl, joista 1 poika ja 4 tyttöä (+ 1 kuollut poika)

Tod.näk. pystyjä korvia. Yhdellä tuuhea pysyvä eli MM-harjas ja yhdellä  Mm eli harveneva harjas,
Värit: Vaalea ruskeasoopeli, luonnonsoopeleita (< 1 x-kirjava) ja "mustia" (< 1 x-kirjava).
Koko-odotus vanhempien luokkaa eli n.2,2-2,4kg. Poikue samantyyppinen kuin Kaakaon viime vuoden poikue (Romeo on ed.poikueen isän Kreivin pikkuveli) ja luonteetkin olivat mukavan oloisia edellisessä, joten nyt toivotaan samanmoisia

Isä:  Romeo

”Leijonanharjas” risteytys, vähän harjasta ja tiheä, tuuhea vartalokarva, pystyt korvat, soopelinruskea venäläinen eli valkoinen tummilla korvilla, nenällä, tassuilla ja hännällä, punasilmäinen (sisaruksissa myös s.sin.venäl., musta, lh), kooltaan pikkuisen yli 2kg. Sylissä erityisen hyvin viihtyvä, todella ihmisrakas nuori herra, joka kyllä Luukakselle tykkäisi vähän kukkoilla  -pikku-machomies... Yritti talvella häkistänsä ruikkia tyttöjen päälle, mutta jätti moisen kevään lähestyessä. Isänisä: James, pystykorvainen risteytys, soopelinruskea venäläinen,  reilu 3kg,  Isänemä: Prinsessa, luonnonsininen ("siniharmaa"),  "leijonaluppa" tyyppinen  risteytys, luppakorvat ja harjas, koko n.2kg  

Emä:  ”Kaakao” / Maito-kaakao

Risteytyskani (leijonanharjaristeytys), vaihteleva harjas, muutoin normaalikarvainen, pienehköt pystyt korvat, luonnonkeltainen, x-kirjava eli vaaleahkon ruskea, vähäisillä valkoisilla merkeillä, toinen silmä kokonaan ja toinen osittain sininen. Koko n. 2,3kg, Oli vähän ujohko nuorempana, mutta on nykyään tyttölauman pomo, joten on kyllä topakoitunut. Kaakao on Pörrön äiti


Tämä poikue on perustemperamentiltaan aavistuksen rauhallisempi kuin kaksi edellistämme. Ja sylissä viihtyvät oikein hyvin ;) Kahdella soopelipoikasella on havaittu hyvin lievää heijaamista (<liittyy väriin/silmien väriin).

Poikaset ovat tottuneet tietysti käsittelyyn, hoitotoimenpiteisiin, lapsiin, koiriin, autoiluun yms... 

Poikue asuu nyt ulkona (voi asuttaa suoraan ulkoasuntoon) ja sisällä olessaan osaavat käyttää vessalaatikkoa jo suht.hyvin.


Näiden poikasten hinta tulee olemaan 35-45,-  (karvanlaadun ja värityksen perusteella)
  _* Hinta on vakuutus, että eläimen ottaminen on harkittua ;)

Vas. pojat (musta kuollut) ja oikealla tytöt.

4.6. vas. 4 tyttöä ja 2 poikaa

Vas. 4 tyttöä ja 2 poikaa vajaan 2vk:n iässä ja oik. ulkoilemassa äitin kanssa reilu 2vk:sina

Pieniä rusettikorvia vas. 5pv:n iässä ja oik. reilu 1vk:sia

Poikue 2/12

Risteytyskanin poikasia     -Poikue myyty! 

Synt. 1.5.    ( luovutus juhannuksesta eteenpäin)

Yht 7 kpl, joista 2 poikaa ja 5 tyttöä

Tod.näk. pystyjä korvia, viidellä poikasella Mm harjas, (eli samanlainen kuin isällä) 
Värit: Sinisiä, ruskeasoopeleita (< 1 x-kirjava) ja mustia
Kooltaan jäänevät hiukan reilu 2kg:ksi

Isä:  Romeo

”Leijonanharjas” risteytys, harjas ja tiheä, tuuhea vartalokarva, pystyt korvat, soopelinruskea venäläinen eli valkoinen tummilla korvilla, nenällä, tassuilla ja hännällä, punasilmäinen (sisaruksissa myös s.sin.venäl., musta, lh), kooltaan pikkuisen yli 2kg. Sylissä erityisen hyvin viihtyvä, todella ihmisrakas nuori herra, joka kyllä Luukakselle tykkäisi vähän kukkoilla  -pikku-machomies... Yritti talvella häkistänsä ruikkia tyttöjen päälle, mutta jätti moisen kevään lähestyessä. Isänisä: James, pystykorvainen risteytys, soopelinruskea venäläinen,  reilu 3kg,  Isänemä: Prinsessa, luonnonsininen ("siniharmaa"),  "leijonaluppa" tyyppinen  risteytys, luppakorvat ja harjas, koko n.2kg  

Emä: Nöpö

Emänisä: ”Valtsu”  kääpiöluppa, keltamusta japanilainen, n.2kg. Emänemä: Laku, risteytys, musta, pystyt korvat, n.2,6kg

Risteytyskani, pystyt korvat, madagaskar eli hunnullinen punaruskea (sisaruksissa myös mustia, k-m japsi, r.soopeleita), siro, kooltaan nipinnapin 2kg, Luonteeltaan hieman vilkkaampi ja kärsimättömämpi kuin siskonsa, mutta kuten muutkin kanimme on silti hyvin käsiteltävissä ja kiltti, kanien kesken sosiaalinen ja hyvin toimeentuleva.

Poikaset ovat uteliaita ja reippaita, ja ovat jo hyvin tottuneita käsittelyyn, hoitotoimenpiteisiin, lapsiin, koiriin, autoiluun yms...

Poikue asuu jo ulkona (eli voi asuttaa suoraan ulkoasuntoon) ja sisällä ollessaan osaavat käyttää vessalaatikkoa jo hyvin. 

Näiden poikasten hinta tulee olemaan 35-40,- (sis.alkueväät, runsaasti kirjallisia tietoja...)  _*Hinta on vakuutus, että eläimen ottaminen on harkittua ;)

Vas. tyttö 2, pojat 6, 7, tytöt 5 ja 3, sekä oik. kuvassa; tytöt 4, 3, poika 6 ja tyttö 1

Vas. tyttö 1, poika 7, tytöt 2, 3 ja poika 6, sekä tytöt 5 ja 4

7.6. vas. 2 poikaa ja oik. 5 tyttöä.

2,5 vk:set naperot ulkona maistelemassa ruohoa

Vas. "värikartta" vajaan 2vk:n ikäisistä ja oikealla 2,5 vk palleroiset

Aivan pikkuisia tummia pötköjä... vas vastasyntyneinä ja oik. 5 päivän iässä

Poikue 1/12

Kanin poikasia    -leijonaluppa - risteytys    -poikue myyty!

Synt. 16.4.    Yht. 9kpl ; 4 urosta ja 5 naarasta
 
Osalle voi tulla luppa- tai propellikorvat, kolmella Mm eli "harveneva" harjas ja muutoinkin hiukan pidempi karva.
Väreiltään ovat kaikki "japseja"; kelta-mustia japanilaisia + kelta-mustia perhosia.
Kooltaan kasvanevat vanhempiensa välimaastoon eli n.2 -2,4 kg.

Isä: Luukas

Leijonaluppa, kevyet korvat > toinen välillä pystyssä, ”pitkä tukka” ja vartalokarvakin hiukan pidempää, Väriltään keltamusta (japanilainen) perhonen (kantaa myös sinistä väriä), n.1,8kg. Kaikille aina kiltti, sosiaalinen ja ihmisrakas hellyyttävä tapaus, osaa kyllä myös kujeilla... On myös siisti, eikä pahemmin ruiki, vaikka tyttöjen vieressä talviaikaan asuukin :)  Isänisä: Vili, leijonaluppa, sinivalkoinen japanilainen. Isänemä: Yolanda, leijonaluppa (teddyluppa), keltamusta japanilainen  viittakuvio (vajaa) 

Emä: Tikru      

Emänisä: ”Valtsu”  kääpiöluppa, keltamusta japanilainen, n.2kg. Emänemä: Laku, risteytys, musta, pystyt korvat, n.2,6kg

Risteytyskani, isohkot korvat pystyssä, keltamusta japanilainen, n.2,4kg. Melko rauhallinen ”sylilällykkä”, voi olla pitkiäkin aikoja sylissä siliteltävänä, mutta luonnetta löytyy silti toisten kanien keskuudessa sopivasti ja on muutenkin utelias, rohkea ja vahvaluonteinen kanipersoona. Ihastuttaa yleensä kaikki luonteellansa ja ulkokuosillansa.


Tikru viihtyy erityisen hyvin sylissä ja Luukaskin on hyvin lapsirakas, joten jälkikasvustakin saattaa tulla mukavia ”sylipupeleita”, jotka sopinevat erinomaisesti myös lapsiperheisiin

Poikaset ovat hyvin ihmisrakkaita ja uteliaita, sekä jo hyvin tottuneet käsittelyyn, hoitotoimenpiteisiin, lapsiin, koiriin, autoiluun yms...  Valjaatkaan eivät saa hämääntymään tai hidastamaan vauhtia 😉 eli valmiudet maailmalle tuhdit.  

Poikue asuu jo ulkona (eli voi asuttaa suoraan ulkoasuntoon) ja sisällä ollessaan osaavat käyttää vessalaatikkoa hienosti. 

Koska näyttävät olevan hyvänvärisiä kaikki, hinta tulee olemaan 38-43€  (Hintahaitari karvanlaadun ym perusteella) Hinta sisältää reilut aloituseväät, sekä tuhdisti kirjallista tietoa.  _*Hinta on vakuutus, että eläimen ottaminen on harkittua ;)

Suloisia, värikkäitä karvapalloja melkein 5vk. Oikealla ylhäällä pojat ja alhaalla tytöt

Lapset pitävät kovasti pikkupupuista ja reippaat pikkupuputkin lapsista. Myös jo ekalla kerralla liikkeessä mukana ollessaankaan eivät jännittäneet yhtään (kuten ei äitinsäkään) vaan olivat rohkeita ja uteliaita kaikkia vieraitakin ihmisiä kohtaan :)

Vas. koko poppoo 2vk. Oik.ylh. pojat ja alh. tytöt

Vas. pojat 4kpl ja oik. tytöt 5kpl

Koko sakki vas. 5pv ja oik. 1vk

9 tyytyväistä 2pv:n ikäistä pikkupötköä emon hyvässä hoidossa :)