Kotimaisia käsitöitä ja lahjatavaroita...

Keinuhevosia, jakkaroita...

 

Isäni valmistaa uniikkeja, yksilöllisiä puutuotteita, jotka on tarkoitettu kestämään myös käyttöä sukupolvelta toiselle. Todisteena tästä löytyy niin omasta kuin lähipiirin kodeista vastaavia -80 luvulla hänen tekemiään tuotteita, joita on käyttänyt jo pari sukupolvea ja edelleen ovat käytössä, eikä ole tarvinnut korjailla, vaikka niitä ei todellakaan ole käytösä säälitty ;) Ja nämä uudet ovat vähintäänkin yhtä huolella valmistettuja tai jopa vielä parempia pitkällisen kehitystyön ja testauksen tuloksena. Näissä on otettu myös viimeisen päälle huomion kaikki asiat; esim. keinuhevosten jalaksia on vuosikymmenten aikan testattu eri ikäisillä lapsilla niin paljon että muoto on hioutunut parhaaksi mahdolliseksi ja ne on asennettu pieneen haritukseen ettei kovasti keinuessakaan heppa vaeltele pitkin ja poikin lattioita ja nurkkia kolhimaan.

-Ja kun aina mainostan markkinoilla että ovat alusta alkaen kotimaista lähituotettua käsityötä ja se kirvoittaa joskus epäileviä kysymyksiä, mutta totta se kuitenkin on ! Jopa käytetty puutavara on peräisin esim. Pusulasta tai Vihdistä lähisuvun metsistä ja isäni on sahatavarasta tarkasti valinnut sopivat tiheäsyiset lankut, itse tehnyt tarvittavat liimaukset, puutapit yms. ja tietenkin käsin pientyökalujen avulla tuotteen muotoilun ja koonnan. Ainoastaan ruuvit, lakat ja maalit on muualla tuotettuja.  

Kuivakukkatöitä yms

Äitini puolestaan on jo monta vuosikymmentä harrastanut erilaisten kuivakukka-asetelmien ym tekemistä. Ja näissäkin on materiaalit kukkia, puisia taustalevyjä jne myöten itsekasvatettuja, itse luonnosta kerättyjä ja muotoiltu ja käsitelty itse. Tosin näissä kuivakukka-asetelmien teoissa on tätänykyä välillä apulaisina esim. lapseni. Mummun ja lastenlasten yhteisiä askarteluhetkiä siis :)

Äitini myös virkkaa pieniä koristeita esim. erilaisia kukkia. Kaikki on tehty 40:n konepesun kestävistä langoista, joten niitä voi kiinnittää turvallisesti esim. vaatteita somistamaan.

Ja itsehän valmistan käsityönä esim. nahkavarusteita koirille. Voin tehdä myös muuta, vaikkapa isäni valmistamille keinuhepoille suitsia, joten kannattaa kysäistä.

Edellä mainittujen tuotteiden lisäksi on yritykseni myynyt ja myy edelleen joitain muitakin kotimaisia lahjatavaroita tms

Esimerkiksi Loppilaisen Korttiriihen kortit, tarrat ja muut tuotteet ovat kuuluneet valikoimiin jo aivan liikkeni alkuajoista lähtien

Minulla on ollut myös myynnissä aika ajoin Muurlan tuotteita:

Ilahduta eläinystävää, kuin myös eläinten ystävää !

Valikoimassa myös Muurlan tuotteita niin karvaisille kamuille kuin karvaistenkin kamuille Oivia ja käytännöllisiä lahjoja laatua arvostaville; aiheina Kamut -niin eläimille kuin ihmisille, sekä myös aina toivottuja ja ajankohtaisia Muumeja jne...